Pro

In Airco

De nadelen van een airco

Is een airco schadelijk voor mijn gezondheid?

Als het buiten erg warm en vochtig is, zullen veel mensen verkoeling zoeken met een airconditioning. Naast het verkoelende effect levert dit ook voor allerlei mensen veel voordelen op. Ook al bieden ze veel voordelen, ook de nadelen kunnen niet achterwege gelaten worden. Om deze apparatuur redelijk en veilig te gebruiken, is het belangrijk om goed advies in te winnen en enkele suggesties op te volgen bij het gebruik en onderhoud van deze apparatuur.

Heeft een airconditioner minpunten?

Airconditioning heeft niet alleen maar voordelen, helaas heeft het ook nadelen. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk verkouden worden door een airconditioner. Als de airconditioner niet goed wordt onderhouden, kan er vervuilde lucht ontstaan in de kamer waar de airco is geplaatst.

Welke nadelen heeft een airco?  

Temperatuurverschil

Zodra er een temperatuurverschil is tussen de kamer waar de airconditioner staat en de buitenkamer, wordt je verkouden door de airconditioner. Dit kan een ernstige verkoudheid met ademhaling, keelpijn en hoesten veroorzaken. Het lijkt zelfs een beetje op griep. Wanneer de temperatuur van de airco echter niet te laag staat ingesteld, zullen deze klachten snel verdwijnen.

Extra kosten: onderhoudscontract

Als u een grotere airco hebt, dan is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten zodat u zeker bent dat uw airco in een perfecte conditie blijft. Zo doet u er ook vele male langer mee. Wat veel vergeten word is dat er ook extra kosten bijkomen bij zo een contract.

Tot slot de elektriciteitskosten

Wanneer u overgaat tot de aankoop van een airco, vergeet dan niet te kijken naar het energielabel. energielabel. De meest goedkope en kwalitatief slechte airco’s kunnen u een hoge elektriciteitsrekening bezorgen.

Afvoer met een slang

Bij mobiele airco’s wordt via een slang de warme lucht naar buiten afgevoerd. Dit wil zeggen dat de airco altijd bij een raam geplaatst moet worden. Als gevolg dat u een beperkte keuze hebt om de airco te plaatsen.

Geen frisse geuren

Als de airco niet goed onderhouden word, dan kunnen er vieze geurtjes ontstaan. Een muffe zweetoksel geur, die u niet meer toelaat om de airco aan te zetten. Dus als u denk hier te weinig tijd voor te hebben, dan is het verstandiger om een ervaren airco installateur in te zetten.

Een ingewikkelde installatie

Het installeren van een airco is een zeer complex systeem

Is het dit wel waard?

U kan gerust zijn als u investeert in een betrouwbare en energiezuinig airco die regelmatig onderhoudt krijgt. Zolang u kiest voor een geschikt systeem dat voor u ideaal is en steeds afstelt op de juiste temperatuur en luchtvochtigheid, zijn er de nadelen veel minder zwaar dan dat u zou denken.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze blog?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen zodat wij u verder kunnen helpen met al uw vragen!

Adres

Laurierstraat 11
Mol 2400

0479 21 19 23

E-Mail

jonas@aircomeeus.be