Pro

In Airco

De grote voordelen van airco

Hebben we in België een airco nodig?

In België gebruiken we eigenlijk zelden airconditioners. Terwijl het de afgelopen zomers heel erg warm was, met zelfs piekdagen boven de 35°C. In 85% van de kantoren is airconditioning geïnstalleerd. Bij particulieren is dit aandeel echter veel minder dan 4%. Wat een spijtige zaak is, want met zo’n apparaat kan u de kamer niet alleen bij warm weer koelen, maar nog veel meer toepassingen.

Waarom zou u toch een airco aanschaffen?

Airco’s hebben een tal van voordelen. Het belangrijkste is dat u de kamer gemakkelijk en snel kunt koelen als het buiten en binnen erg warm is. Dit maakt het leven, werken en slapen vele malen aangenamer. Naast het koelen van de lucht wordt de lucht ook ontvochtigd en gefilterd.
Net als split-airconditioners kunnen sommige airconditioners naast koelen ook verwarmen. Dat is fijn in de winter als je maar één kamer wilt verwarmen. Op deze manier hoeft u niet alle kamers te verwarmen via centrale verwarming, waardoor u geld bespaart.

Wat zijn de voordelen?

Enkele pluspunten op een rijtje:

I

Koelen

Uiteraard wordt de airco vooral gebruikt om te koelen. Of in ieder geval is vooral bedoeld voor dit doel in warme klimaten. Met behulp van een thermostaat kan u zo de temperatuur in de kamer constant te houden.

I

Verwarming

U kunt ook airconditioning gebruiken om uw huis te verwarmen. En omdat de apparatuur is uitgerust met een warmtepomp, is dit ook een zeer zuinige verwarmingsmethode. Met airconditioning houd je de binnentemperatuur constant.

I

Ventilatie

Heeft u last van condens of vocht in uw woning? Vervolgens kunt u de airconditioner gebruiken om ventilatie te bevorderen. Er is een constante aanvoer van frisse lucht zonder hiervoor de ramen te openen. Dit is niet alleen gezonder, maar ook beter voor de conditie van uw huis.

I

Luchtvochtigheid regelen

Airconditioning kan u helpen om de luchtvochtigheid binnenshuis te houden. Hierdoor zal u zich wellicht vele beter voelen. Mensen met allergieën, astma, reuma of artritis zullen zich beter voelen in een woning met een goede luchtvochtigheid.

I

Zuinig

Airco’s met een warmtepomp verbruiken over het algemeen heel erg weinig energie. De warmtepomp gebruikt de warmte in de buitenlucht als warmtebron in plaats van elektriciteit. Dit is niet alleen besparend, maar ook milieuvriendelijker

I

Eenvoudig te installeren

Een mobiele airconditioner is heel gemakkelijk te installeren want u kan hem overal plaatsen. Het is het beste om airconditioners op de muren of ramen te laten installeren. Dit is meestal binnen een paar uur geïnstalleerd en zal niet veel breekwerk veroorzaken. Het enige dat eruit moet, is de afvoerslang. Hiervoor wordt een gaatje gemaakt in de muur en het zal altijd netjes afgewerkt worden.

I

Duurzame ontwikkeling

Airconditioners zijn milieuvriendelijker dan ooit geworden. Een ander groot voordeel van airconditioners is dat ze ook nog vele jaren meegaan. Als u het goed verzorgt, kan een goed apparaat zeker 15 jaar worden gebruikt. Dit betekent wel regelmatig onderhoud en reiniging van het filter.

Wilt u een airconditioner kopen?

De aanschafkosten van airconditioners zijn niet meer zo hoog als enkele jaren geleden. U hebt al een hoogwaardige interieur- en exterieurairco die u voor een paar honderd euro kunt kopen. De voordelen van het airconditioningsysteem zijn zo talrijk dat het uw geld waard is. Als u de airconditioner goed onderhoudt, kan u hier meerdere jaren plezier aan hebben.
Contacteer ons meteen voor een vrijblijvende offerte!

Adres

Laurierstraat 11
Mol 2400

0479 21 19 23

E-Mail

jonas@aircomeeus.be